Τοποθεσία-Εγκαταστάσεις

Το Τμήμα Φιλοσοφίας στεγάζεται στην τοποθεσία Δουρούτη, όπου βρίσκεται το campus του Παν/μίου Ιωαννίνων, 7 χλμ. από την πόλη των Ιωαννίνων. Η πρόσβαση στο Τμήμα είναι εύκολη λόγω των τακτικών δρομολογίων ΚΤΕΛ από την πόλη.

Το Τμήμα Φιλοσοφίας από τον Σεπτέμβριο του 2019 θα συστεγάζεται, όπως και το σημερινό Τμήμα Φ.Π.Ψ., με το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Τμήμα Ψυχολογίας του Παν/μίου Ιωαννίνων.

Η Πανεπιστημιούπολη, με την Κεντρική Βιβλιοθήκη –από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων -, τις Φοιτητικές Εστίες, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», τη Φοιτητική Λέσχη και το Φοιτητικό Εστιατόριο καθώς και άλλες υπηρεσίες και καταστήματα που λειτουργούν συγκεντρωμένα στην πανεπιστημιούπολη δημιουργεί την αίσθηση ενός ολοκληρωμένου χώρου όπου ο φοιτητής μπορεί να ενεργοποιήσει πολλές δεξιότητες και να ικανοποιήσει πληθώρα μορφωτικών αναγκών αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις και συμμετέχοντας σε αθλητικούς, επιστημονικούς, καλλιτεχνικούς και ευρύτερα επιστημονικούς ομίλους.